МОЯТ БЛОГ

НАЗАД

Нямам време....

Едно от най-често срещаните възражения в 21-ви век е "Нямам време..."

Много е лесно да го изречем и чрез изказването си осигуряваме желаното спокойствие, което ни държи в зоната на комфорт, в която се намират "новата кола - на 14 години", работата, която в повечето случай не ни харесва или ако ни допада, може би колегите не са ни от най-приятните, но това все пак е работа и не можем да си избирам с кой и колко да работим. 

Нека да не изпадаме в детайли за зоната на комфорт, искам да поговорим за често срещаното "Нямам време." Добре, съгласен съм, приемам го, но ако сами го кажем пред огледалото, може би ще има различно значение. 

  • - Не сме се виждали отдавна, наред ли е всичко, хайде да се видим ! - Нямам време ..... къща, ремонт, деца, работа и много други.
  • - Имам една идея, с която ако я развием в екип заедно с теб, може да ни донесе много .... - Нямам време ... работа, втора работа, деца  и други
  • - Имам информация за възможност, която след от една до три години може да ти донесе необходимата финансова свобода и време ! - Разбери ме, нямам време ....
  • - Този месец по кината ще пуснат новия филм от поредицата Бързи и Яростни ! - Добре, хайде в неделя да ходим да го гледаме .... 

Вярвам, че на всеки един от вас, които четете тази статия е изпадал в подобна ситуация. Не искам по никакъв начин да налагам мнението си, а само да размърдаме малко мозъците. С опита, който имам в развиването на различни видове успешни бизнеси видях, че най-уместно е да се използва възражението "- Нямам време да отделя време за това, как мода да имам повече време." И именно този затворен кръг е причината много хора да имат недостиг на време.

Тук навлиза и една широко разпространена тема за успешните и не толкова успешните сред нас. Успешните или онези, които вече виждаме като такива, често са определяни като - късметлий, попаднали на точното място, в точното време, той е от първите, роден е със сребърна лъжица и тн. Истината е, че всяко едно от тези определения е резултат от действията на съответния човек. Късметлия ? - Човек, който благодарение на определени действия е преживял положителни и градивни моменти. Попаднали на точното място, в точното време ? - Да може би всеки ден попадаме на такова място и време, но по какъв начин го виждаме и възприемаме ? Роден със сребърна лъжица ? - Да историята познава много успешни примери, които с раждането си са имали начален тласък, и с времето са усъвършенствали и разливи даденото им. Е, историята познава и примери, на които всичко им е било поднесено, но след време загубват всичко. 

Е приятели, лично аз стигам до извода, че всичко е в наши ръце. Дали днес ще направя нещо допълнително с времето си и в бъдеще това да ми донесе повече свободно време за семейство или приятели или ще се оставя по течението и ще се надявам "Нещата да се оправят" 


В едно училище винаги има и отличници и двойкари. Системата на образование е една, стаята е една, учителя е един. Дали училището е виновно на двойкарите за резултатите им ?

 

Реших да извадя мако примери за това, как можете да си купите цялото необходимо време в бъдеще.

  • Инвестирайте в недвижимо имущество - Създайте пасивен доход от апартаменти, които да отдавате под наем. Представете си, че имате 4-5 апартамента във вашия град, от които веднъж в месеца събирате наема. Би било много приятно нали ? Тогава дали ще имате малко повече свободно време ? НООО.... изисква се огромна инвестиция. Ако ти харесва този пример, но нямаш необходимата инвестиция, премини към следващата точка.
  • Инвестирайте в гаражи - Подобно на предишния пример, тук отново се изисква инвестиция и в повечето ситуации не малка, но драстично по-допустимо от един тристаен апартамент. 4-5 гарада, които да отдавате под наем може да не донесе необходимия доход, с който да си купите желаното време, но е един добър старт. Ако и този вариант ти се вижда недостъпен, премини към следващата точка.
  • Инвестирай във вендинг машини - В днешни времена ежедневно срещаме такива машини. Вендинг машините са онези, които ни правят кафе, чай, топъл шоколад, 3 в 1 и др. докато чакаме рейса, докато сме на работа в почивката или просто защото сме минали покрай нея и рязко ни се е допило кафе. Инвестицията в подобен вид машини е свързан и с отделяне на част от онова толкова ценно и скъпо за нас време. Изисква се време за да намерим най-подходящата точка (място), на която да позиционираме нашата машина. Необходимо е и около 2-3 часа на седмица за подръжка. Ейййй, абе аз нямам време... А знаете ли, че една подобна машина може да ви донесе от 2000 до 3000 лв доход на месец. При тази цифра вече на много хора очите им се превръщат в монети от 2 лв. и идва една много измамна мисъл - Добре, ще взема от OLX една машина на старо за 1000 лв и ще ми носи 2000 - 3000 лв. Ако сте човек с такова виждане моля, не се старайте да четете останалата част.  Ако сте предприемчив и с виждане за бъдещето, то тогава със сигурност ще потърсите най-добрата фирма, която произвежда вендинг машини и ще инвестирате в качество. Един добър модел вендинг машини на Българския пазар  е около 4700 - 6300 лв. Инвестираме 20 000 лв в 4 машини, намираме подходящо място за тях и ги монтираме. След известно време може да инвестираме в още машини и дохода ни от тях да се повиши толкова, че да можем да си позволим да инвестираме в първия недвижим имот/гараж, който да носи допълнителни приходи. 
  • Инвестирай във собственото си време - Ето тази част е най-подходящя, за всички онези, които имат инвестиционно мислене, но нямат необходимия капитал с който да стартират. Отделяйки част от скъпоценното ни време на дневна база в изграждането на актив, който след известен период от време да ни носи приходи. От 1885 година насам съществува такава възможност, която е направила много хора успешни и финансово независими.  Инвестирайки част от времето си в готова, доказана и работеща система, всеки един може да го постигне. Последните няколко години с инвестиционно мислене и насока. В труден период за семейството ми се запознах с идея, която ми доказа, че няма невъзможни неща и всяка една мечта може да бъде реалност. Запознах се с индустрия, която за България все още не е позната добре, но в много държави се изучава като предмет и даже се кандидатства за подобен вид дейност. Индустрия, в която за да бъдеш успешен, трябва да покажеш правилния път и да подадеш ръка на друг/непознат човек. 

 Ако искаш днес да получиш възможност, с която след 2-3 години да можеш да си купиш цялото време, от което имаш нужда, да изживееш всичко, за което си мечтал, свържи се с мен и ще се радвам да обсъдим вариантите за успешно партньорство.

 

Поздрави,

Асен Апостолов

0897970007

asen.apostolov@aol.com

Asd