МОЯТ БЛОГ

НАЗАД

Защо желанията ни не се изпълняват ?

На първо място може би трябва да спрем да ги наричаме "желания" а да гледаме на тях като на сериозни намерения.  На първо място това, което трябва да осъзнаем, че ЧУДОТО зависи от теб - от твоята воля, усилия и смелост. Много често ако желанията не се сбъдват, първо трябва да попитаме себе си : "Какво това, което правя прогрешно ?". И разбира се тук идва и момента в който трябва да осъзнаеш, че за да се случи нещо различно, трябва да започнеш да правиш нещо различно. Мнозина от нас работят с години своята скучна, изморителна, неприятна работа. Ежедневно четем обяви за работа, допитваме се до приятели и НИЩО. Ако обаче, застанем пред неволята и напуснем работата, може би бихте действали по най-добрия начин. Друг вариант е да промените нещо в работата си и да започнете да се чувствате добре в нея.  И не на последно място, визуализираме ли си желанието като сбъднато ? Опитайте да си представите, че се чувствате страхотно на новата работа, след като сте напуснали старта. Представете си мъжа/жената, с който/която ще се влюбите взаимно и ще имате най-красивите години до старини. Визуализирайте бъдещето, сякаш е настояще.

Разбира се, не е важно и само желанието, трябват си и упорити действия. Следната притча показва как само с желание не се постига щастие:

Един млад човек отишъл при своя духовен наставник и казал:
- Учителю, ти ме съветваше мислено да си повтарям фразата “Аз приемам радостта в своя живот!”... Аз произнасям това изречение всеки ден по много пъти, а радости в моя живот не е имало и все още няма. Аз съм си все така самотен, както и преди си бях... Какво да правя?

Мъдрецът мълчаливо положил пред младежа първите попаднали под ръцете му предмети – лъжица, чаша, свещ – и попитал:
- Кажи ми, което от тях си избираш?

- Лъжицата – отвърнал юношата.

- Произнеси това пет пъти – поискал старецът.

- Аз избирам лъжицата. Аз избирам лъжицата... – повторило пет пъти момчето.

- Ето, виждаш ли, - казал тогава мъдрият учител, - дори да повтаряш по милион пъти на ден, че си избрал лъжицата – тя не става твоя. Трябва да протегнеш ръка и да я вземеш! Само думи не стигат, трябва да се върши и действие...

А със следващия пример, искам да ви покажа защо трябва правилно да си формулираме желанията.

Нека да си представим, че съществува сила, която изпълнява нашите желания. Как би реагирала тя при част от нашите желания ?

- Добър ден, служба по изпълнение на желанията, слушам ви .

- Здравейте, обаждам се от София, бл.5 и искам дете !

- Какво да е ?  Пол, външност, някакви таланти ?

- Ами..ъъъъ... нямам предпочитания

- Тогава - без оплаквания. Следващият.

- Имам нужда от пари !

- Сума ?

- Двеста хиляди.

- Защо точно двета ?

- Ми просто така 

- Добре, изпращаме сто. Да се научите да искате по-аргументирано. Следващия

- Искам хубав живот ?

- Какво означава "хубав живот" ?

- Нещо голямо, ярко, светло ...

- Първото, което ми идва на ум е ядрен взрив. Отказваме

Интересно е как не знаем какво искам а после се тръшкаме, че желанията не ни се сбъдват.